Vostè està aquí:Home » Senderisme » Sant Genís

Sant Genís

CIRCUIT VERTICAL DE SANT GENÍS

RECORREGUT: Rialp–Surp–Bordes de Surp–Plà de Sant Genís
DURADA:
DESNIVELL: 1.100 m + (Cota mínima: Rialp 700m i Cota màxima: Pla de Sant Genís 1800m)
DISTÀNCIA: 4,8 km
DIFICULTAT:
VARIANTS:

625c99_8fb5a133157a40608f954acf166f3350.jpg_srb_p_1080_288_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srb

SantGenis

RECOMANACIONS I DADES ÚTILS

.- Circuit apte per fer durant tot l’any , vigilant a l’hivern les possibles zones glaçades al creuar els torrents i zones més obagues . Hem de tenir en compte que a les parts més altes podem trobar força neu a l’hivern , per tant evitarem els dies posteriors a nevades. Es recomana consultar prèviament la meteorologia , ja que hi pot haver força variació tèrmica entre el punt més baix (Rialp) i el més elevat (St Genís) .
.- El circuit Sant Genís és ideal per entrenaments verticals i canvis de ritme en pujada . La distància i desnivell d’aquest circuit ens permetrà recuperar-nos bé de l’esforç per tornar-hi a l’endemà . Podrem gaudir d’unes vistes privilegiades un cop arribats al Plà de Sant Genís , i tot baixant pel mateix recorregut , contemplarem l’altiu Pic de l’Orri i la serpentejant Noguera Pallaresa .
El circuit transcórrer primer entre trams de pastura i conreu , per un cop travessat el nucli i les Bordes de Surp , entrar en un frondós bosc que ja no deixarem fins arribar als prats .

ELEMENTS D’ESPECIAL INTERÈS

CULTURA
Surp . Nucli antic . Esglèsia de Sant Iscle i Santa Victòria . Casa pairal Betran

ACCÉS AMB VEHICLE
A  Rialp es pot deixar el vehicle.

ITINERARI

.- Sortint de Rialp , el recorregut enseguida s’enfila pels carrerons del nucli antic per arribar a les runes del Castell de Rialp . Ràpidament resseguirem sense treva l’antic camí de ferradura que ens durà fins a Surp . Creuarem el nucli i la carretera que porta a Rodès per seguir pujant sense masses descansos per la solana de la muntanya de Surp fins les Bordes de Surp i l’Ermita de Sant Esteve .
En aquest punt cal que vigilem amb el bestiar , ja que passarem per dos filats pràcticament seguits . En seguirem enlairant i ràpidament entrarem al bosc , molt ombrívol , i sense deixar en cap moment de pujar arribarem als prats que dominen el Plà de Sant Genís.

Aigua .- Font al poble de Surp i a Rialp . A Rialp trobarem tots els serveis que necessitem.

NOTA .- La baixada la realitzarem pel mateix circuit , tot gaudint de les meravelloses vistes del Pallars .

[]

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top