Vostè està aquí:Home » Esport

Esport

Pol i Ona Rocamora veïns de Rialp en l’elit de l’esquí alpí

HISTORIA ESPORTIVA POL
Pol Rocamora Badia va néixer a Premia de Dalt el 18 de novembre de 1991, però des dels 8 anys viu a Rialp. Va començar a caminar amb uns esquís de plàstic posats als peus i als 3 anys ja baixava per totes les pistes de Port-Ainé amb el seus pares, grans aficionats a la neu i monitors d’esquí. Fins als 13 anys va formar part del equip de competició del Club Esquí Port-Ainé però al arribar a cert nivell, necessitava un nou impuls i els seus pares varen decidir que seguís la seva carrera esportiva a la Vall D’Aran.
Fins els 15 anys va estar al equip de competició del Club Aranès d’esports d’hivern (C.A.E.I.) vivint i estudiant tot l’hivern al centre que aquest club té per a corredors infantils.
Als 17 anys, en edat juvenil, va passar al centre de tecnificació que la Federació Catalana té a la Vall d’Aran i allà va començar a aconseguir els seus millors resultats a nivell nacional i també internacional i recollir els fruits de tants anys d’esforç i sacrifici.
Als 19 anys va ser cridat a formar part de l’equip B de la Federació Espanyola d’esports d’hivern, equip del que segueix formant part a dia d’avui i es pot considerar una de les mes fermes promeses que avui dia té l’esquí espanyol.

RESULTATS POL TEMPORADA 2012/13:
Sub-Campió Espanya Absolut Gegant
Sub-Campió Catalunya Absolut Gegant
3er. Prova Internacional Italia Gegant
3er. Prova Internacional França Gegant
5è Prova Internacional Italia Slalom
9è Prova Internacional França Slalom
31è Copa Europa Andorra Gegant
37è Copa Europa Italia Slalom

HISTORIA ESPORTIVA ONA
L’Ona Rocamora Badia, va néixer a Premià de Dalt el 6 d’octubre de 1995 i tenia 4 anys quan es va traslladar a viure amb la seva família a Rialp. Degut a la diferencia d’edat amb el Pol, quan els seus pares anaven a esquiar, ella s’havia de quedar a casa amb l’àvia i això no li agradava gens. Amb tres anys, quan va tenir la oportunitat de pujar a la neu i posar-se uns esquís va tenir clar què era el que volia, i amb tres anys recent complerts ja va fer el seu primer curset de temporada. Va estar al club d’esquí Port-ainé fins als onze anys, i desprès va seguir el mateix camí que el Pol. Va estar cinc anys sota la disciplina del Club Aranès d’Esports d’hivern (CAEI) on ja va destacar molt a nivell nacional aconseguint victòries als campionats d’Espanya en totes les modalitats, als campionats de Catalunya i fins i tot en proves internacionals representant al equip Espanyol. A l’edat de 15 anys va entrar al Centre de Tecnificació que la federació catalana té a la Vall d’Aran, on va pujar a la categoria absoluta. L’any següent en vista dels bons resultats obtinguts, la Selecció Espanyola es va fixar en ella per formar part de l’equip Juvenil. L’Ona, aquell any, va fer una excel·lent temporada amb títols com el de subcampiona d’Espanya Absolut de Supergegant, va ser la representant espanyola a els YOUTH OLYMPIC GAMES (Innsbruck) i al CAMPIONAT DEL MON ESCOLAR (Itàlia).
Degut a la crisis l’equip de la federació Espanyola es va desfer, i aquest any ha estat al equip Català d’alt rendiment on ha destacat per la seva polivalència tant en proves de velocitat com tècniques.

RESULTATS ONA TEMPORADA 2012/13:
Campiona Espanya Absoluta Super-Gegant
Campiona Espanya Jovenil i Gegant
Campiona de Catalunya absoluta Slalom
Sub-Campiona de Catalunya absoluta Gegant
5ª Prova internacional França Slalom
3ª Prova internacional França Gegant

Descobreix el futbol base i la seva essència a Rialp

Les primeres informacions sobre el futbol al Pallars Sobirà ens porten al Rialp de 1920, on van ser introduïdes per un funcionari provinent de Tàrrega i consolidades amb la presència, per vincles familiars, del que va ser un conegut jugador del F. C. Barcelona i de la Selecció Catalana, Francesc Betancourt, d’origen cubà i que des de petit passava les vacances a Rialp.

Rialp té un camp municipal d’esports amb un camp doble poliesportiu a l’aire lliure i amb gespa natural i altres de petits per practicar futbol-7 també a l’aire lliure i amb gespa natural.

També hi ha una pista triple poliesportiva a l’aire lliure de formigó amb tractament superficial per practicar futbol sala.

És amb l’aparició de la Lliga d’Alta Muntanya, el 1977, que es funda oficialment el Club de Futbol de Rialp i es du a terme una tasca sense interrupció de promoció de l’esport fins als nostres dies.

L’actual plantilla està formada essencialment per joves pallaresos que provenen en gran part de l’Escola de Futbol de Rialp, entitat amb la que el F. C. Rialp té un lligam estret amb un gran nivell de cooperació i entesa en tots els àmbits tot i ser, de moment, entitats diferents.

Es promouen competicions d’estiu com el Torneig dels Pirineus, de recent creació, el Trofeu Ajuntament de Rialp i els encontres transfronterers amb equips andorrans i del sud de França.

A finals de maig i principis de juny se celebra el Torneig de Futbol Rialp – Pallars Sobirà, que organitza l’Ajuntament de Rialp amb l’Escola de Futbol de Rialp i el F. C. Rialp.

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top