Vostè està aquí:Home » Senderisme

Senderisme

Deixa’t portar pels paisatges i l’olor dels camins, gaudeix de la natura, de la història i deixa anar la imaginació

És l’activitat de recórrer camins a peu, pel plaer de fer-ho, fent servir preferentment els senders senyalitzats amb aquesta finalitat i amb l’objectiu principal d’entrar en contacte amb l’entorn, ja sigui natural, cultural o social.

Alhora, podem incloure dins del fenomen senderístic activitats com el ciclisme de muntanya i les marxes a cavall quan fan servir itineraris semblants i responen a la mateixa classe de motivacions.

El senderisme està en expansió i ja és la principal activitat de lleure als països desenvolupats.

Situat al bell mig del Pirineu català, el Pallars Sobirà té com a essència les grans i altes muntanyes d’aquesta serralada.

Muntanyes de neu, pastures i boscos que volten arreu un reguitzell de valls escassament poblades i que es mostren, als ulls del visitant, com un espectacle majestuós de paisatges impressionants, de tradicions mil·lenàries i de pobles plens d’història.

Una bona manera d’orientar-se entre tantes muntanyes és a partir de l’eix que forma el riu Noguera Pallaresa. De fet, la comarca no és res més que l’agrupació de totes les valls, rius i barrancs que aporten les seves aigües a la capçalera d’aquest riu, per fer-nos una idea ràpida de la geografia comarcal.

A Rialp, el riu troba espai per eixamplar el seu curs, però a banda i banda s’aixequen ja els vessants de dues muntanyes de renom: el Montsent de Pallars, a l’oest, i el Pic de l’Orri, a l’est. Des d’aquests dos cims baixen fins al Noguera Pallaresa les dues valls més conegudes d’aquesta àrea: la vall d’Àssua, coronada per extenses pastures, i la vall del Cantó, recoberta per un riquíssim bosc.

Una part del municipi de Rialp es troba al marge dret del riu Noguera Pallaresa, a la vall d’Àssua, mentre que l’altra es troba al marge esquerre, al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La major part d’aquest territori disposa d’una extensa xarxa de camins de ferradura que estan sent recuperats i senyalitzats per a la pràctica del senderisme.

Us recomanem fer l’itinerari ‘De poble a poble per la vall d’Àssua’, un recorregut circular que uneix els pobles d’aquesta. Recorreràs Rialp, Surp, Escàs, Caregue, la Mola de Sall i de nou Rialp.

Per conèixer una altra de les valls que arriben a la Noguera Pallaresa, us proposem fer ‘La volta per la vall del Noguera Pallaresa‘, un itinerari circular que serà un viatge en el temps i que ens farà divagar entre el passat i el present.

Recorreràs Rialp, Rodés, les bordes de la Botella, Sant Romà de Tavèrnoles, les bordes de Vellàniga, el pont de Gulleri, Roní, Beraní, Sant Joan de Colinos i de nou Rialp.

A continuació, us mostrarem els itineraris més importants que podeu trobar

VERTICALS

Sant Genís

Bony d’Arquer

Rodés

LLARGA DISTÀNCIA

L’Orri

Montorroio

MITJA DISTÀNCIA

Vall d’Assua

Serrat de Matanegra

Sant Romà

CURTA DISTÀNCIA

Mola de Sall

Noguera Pallaresa

FAMILIARS

Ruta Familiar Canerilla

Ruta Familiar Colinos

Ruta Familiar Caregue

Ruta Familiar Mola de Sall

Ruta Familiar Surp

Ruta Familiar Rodés

 

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top