Vostè està aquí:Home » Senderisme » ORRI

ORRI

CIRCUIT LLARGA DISTÀNCIA ORRI

RECORREGUT: Rialp – Rodés – Sant Romà de Tavérnoles – Roní – PortAiné – Beraní – Rialp

DURADA:

DESNIVELL: 2700+

Cota mínima : Rialp 700m
Cota màxima : Pic de l’Orri 2487m

DISTÀNCIA: 43,5km

DIFICULTAT:

VARIANTS:

625c99_d71cad14684b4202a8c52db8eade8e89.jpg_srb_p_1080_289_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srb

Orii

RECOMANACIONS I DADES ÚTILS

.- Circuit apte per fer durant l’estiu i l’inici de la tardor, la resta de l’any les cotes altes estan ben cobertes de neu.

.- El circuit de l’Orri és ideal per fer entrenaments d’alta muntanya diferents. La distància i desnivell d’aquest circuit és exigent, però el recorregut bé val una visita. Podrem gaudir d’una visita pels pobles de la obaga de la Muntanya de l’Orri i de la seva història, tot corrent entre senders ombrívols i creuant torrents d’aigua fresca, combinat amb la part central del recorregut que és evidentment alpí.
Trobarem punts d’aigua a tots els pobles i al creuar els rierols i torrents.
És un circuit molt exigent , hem d’estar segurs de les nostres possibilitats, ja que la zona es de difícil accés i de meteo molt canviant.

ELEMENTS D’ESPECIAL INTERÈS

CULTURA

ITINERARI

.- Sortint del nucli de Rialp (725m), ràpidament creuarem el castell i a la Cabana de Caçadors agafarem el camí que ens puja a Rodès. Aquest camí entre roures s’enfila de valent de bon inici. Creuem Rodès i seguirem fins a Sant Romà de Tavèrnoles per corriol amb algun tram aèri i molt bones vistes. Un cop a Sant Romà davallarem fins el Pont de Gulleri per un sender molt pedregós.
Un cop creuem la Noguera Pallaressa vigilarem a banda i banda abans de creuar la carretera. Un cop creuat pujarem a Roní per un sender molt ombrívol. Creuarem el poble i ens seguirem enfilant i guanyant alçada ràpidament pel camí dels fortins, un indret replet d’història. Sempre dintre del bosc, acabarem sortint a la carretera que ens durà en constant pujada fins a l’Hotel PortAiné. Aquí resseguirem algunes de les pistes d’esqui, verdes en aquesta època, fins a coronar la Torreta de l’Orri, frontera entre el Pallars i l’Alt Urgell.
També per verdes pastures tornarem a devallar fins a la Font de la Seu, un altre punt d’aigua del recorregut, per seguir baixant fins a Beraní, el darrer poble abans de retornar a Rialp pel Pont de Santa Caterina i endinsar-nos de nou als carrers del nucli.
[]

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top