Vostè està aquí:Home » Senderisme » Camins de la Guerra Civil

Camins de la Guerra Civil

Durant la Guerra Civil Espanyola, l’estancament del front al voltant de la Noguera Pallaresa propicià que es fortifiqués la major part de posicions i que alguns dels paratges dels voltants es convertissin en camps de batalla.

A les proximitats de Roní, s’han senyalitzat tres itineraris representatius de l’estada del front en aquella zona. Es mostren diversos elements d’arqueologia bèl·lica (trinxeres, refugis, parapets de pedra seca i aixoplucs) i es recuperen els camins que duien a les posicions de la Cassoleta i les pedres d’Auló.

  • Camí de la Cassoleta: La Cassoleta és una zona elevada de control republicà des d’on es controlava el riu Noguera Pallaresa. La ruta de 800 metres recorre les restes d’infraestructures defensives de la Guerra Civil.
  • Camí del Comboi: La història i la natura es combinen en aquesta ruta senyalitzada per la infraestructura defensiva de l’exèrcit revoltat al front del Pallars. Les persones que s’hi acostin trobaran una ruta de gairebé cinc quilòmetres, que era el recorregut que l’exèrcit franquista utilitzava per portar els subministraments a primera línia de front.
  • Ruta dels Combats de les Pedres d’Auló: La ruta uneix el poble de Roní i el sector de la Cassoleta. La ruta és lineal i es pot fer de forma ascendent o descendent.

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top