Vostè està aquí:Home » Senderisme » Bony d’Arquer

Bony d’Arquer

CIRCUIT VERTICAL BONY D’ARQUER

RECORREGUT: Caregue – Bony d’Arquer

DURADA:

DESNIVELL: 1200m+

Cota mínima: Caregue 1040m

Cota màxima: Bony d’Arquer 2297m

DISTÀNCIA: 3,8km

DIFICULTAT:

VARIANTS:

625c99_e6e87307f60b45c4900c34381b29399a.jpg_srb_p_1080_283_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srb

Arquer

RECOMANACIONS I DADES ÚTILS

.- Circuit apte per fer a partir de finals de primavera , estiu i tardor . A l’hivern , a partir de 1800m hem de tenir en compte que a les parts més altes podem trobar força neu a l’hivern, per tant evitarem els dies posteriors a nevades i si hi pujem anirem preparats per les condicions hivernals . Es recomana consultar prèviament la meteorologia, ja que hi pot haver força variació tèrmica entre el punt més baix (Caregue) i el més elevat (Bony d’Arquer) .

.- El circuit Bony d’Arquer és ideal per entrenaments verticals i canvis de ritme en pujada. La distància i desnivell d’aquest circuit ens permetrà recuperar-nos bé de l’esforç per tornar-hi a l’endemà . Podrem gaudir d’unes vistes privilegiades un cop arribats al Bony d’Arquer , amb un horitzó majestuós que ens regala el proper Montsant de Pallars, Montorroio, Mainera, o ja més llunyans, el Massís de la Pica d’Estats, el Comapedrosa o el Monteixo. I tot baixant pel mateix recorregut, contemplarem l’altiu Pic de l’Orri i la impressionant Vall d’Àssua .
El circuit transcórrer primer entre trams de pastura i entre abandonades feixes , per desprès seguir entre prats , bosc i un darrer tram molt alpí, arribant al cim per la vertiginosa obaga i una canal final que no ens deixarà respirar fins arribar a la fita.

ELEMENTS D’ESPECIAL INTERÈS

CULTURA

Cultura .- Caregue . Nucli antic .

ITINERARI

.- Sortint de Caregue, el recorregut enseguida s’enfila pels carrerons del nucli antic tot resseguint el camí que ens duria a l’ermita de la Mare de Déu de la Muntanya. Ràpidament deixem aquest camí i agafem un trencant poc marcat que s’enfila entre feixes. Sense treva anirem seguint el trencant d’aigües de la Serra d’Arquer, sempre en constant pujada, primer per prats, desprès ens endinsarem a la Mata de Caregue, un frondós bosc pràcticament verge, per acabar sortint a la zona més alpina del recorregut, ja divisant a la llunyania el cim, on arribarem entre prats alpins, canals d’herba i un darrer tram d’aresta.

NOTA .- La baixada la realitzarem pel mateix circuit , tot gaudint de les meravelloses vistes del Pallars i laVall d’Àssua.

[]

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top