Vostè està aquí:Home » Actualitat » Rècord de participants a la cinquena edició de la cursa de muntanya RialpMatxicots

Rècord de participants a la cinquena edició de la cursa de muntanya RialpMatxicots

20 i 21 de setembre

presentaciolleidaSe celebrarà aquest cap de setmana, 20 i 21 de setembre a Rialp amb tres curses i comptarà amb més de 600 participants, entre els quals destaquen atletes de Rússia, Suïssa, Japó, Finlàndia o Portugal

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la roda de premsa de presentació de la cinquena edició de la cursa de muntanya RialpMatxicots<http://www.rialpmatxicots.cat/>, que se celebrarà els dies 20 i 21 de setembre al Pallars Sobirà amb rècord d’inscrits i una projecció ja internacional.

L’acte ha comptat  amb la participació del diputat Xavier Pont; l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Rialp i organitzadora de la cursa, Montse Albiñana, i el director tècnic de la cursa, Josep Maria Ubach.

Es tracta d’una cursa de muntanya amb tres categories diferents, que al llarg dels seus cinc anys de vida s’ha consolidat com una de les cites més importants d’aquest esport a tot Catalunya. En aquesta edició, el nombre de participants supera els 600, amb un creixement del 15% respecte de l’any 2013, i destaquen atletes arribats de Rússia, Japó, Finlàndia i Portugal, a més d’altres indrets del territori català i espanyol.

El diputat Xavier Pont ha destacat “els espais increïbles per on passaran les diferents curses. Amb això aconseguim obrir el nostre potencial paisatgístic i patrimonial a tot el món”. De la mateixa manera, ha afirmat que “el fet de tenir tres recorreguts fa molt més ampla aquesta oferta, donat que hi podran participar des de famílies fins a corredors experimentats que vindran a buscar el triomf o una bona marca”.

El director tècnic de la cursa, Josep Maria Ubach, ha basat la seva intervenció en els aspectes més tècnics. “Tenim des de l’itinerari Extrem, de 82 quilòmetres i 5.800 metres de desnivell positiu, fins a la Marxa Popular, molt més accessible però sempre amb una exigència molt gran, que compta amb 17 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell. També fem la Marató, una ruta que combina les dues anteriors, de 42 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell”.

Per la seva banda, l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha agraït el suport de la Diputació i ha posat l’accent en els més de 150 voluntaris “no tan sols de Rialp, sinó de tot el Pallars i d’altres zones de Lleida”. L’alcalde també veu un “component positiu el fet de passar per diferents municipis del Pallars Sobirà, ja que amb aquesta activitat esportiva ens donem a conèixer i podem créixer tots de forma conjunta”. Pel que fa a l’impacte turístic, Sabarich ha dit que “fent aquesta cursa un cap de setmana qualsevol del mes de setembre ens assegurem que hi hagi vida a tota la zona, perquè la gent que vindrà ens aportarà recursos”.

Des de les administracions, conjuntament amb els organitzadors, s’està treballant per aconseguir, sempre tenint la RialpMatxicots com a eix vertebrador, oferir les diferents rutes durant tot l’any amb l’objectiu de fer de Rialp i del Pallars un punt de referència d’aquest esport i que el territori rebi un major retorn econòmic.
Lleida, 17 de setembre de 2014

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top