Vostè està aquí:Home » Naturalesa » Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici es troba situat a l’extrem nord-occidental de Catalunya, en plena serralada dels Pirineus. El Parc Nacional és un lloc que mereix la pena conèixer a peu i, en la mesura de les seves possibilitats, tothom pot trobar una opció adequada als seus interessos.

Amb una extensió aproximada de 40.000 ha, aquest espai natural amaga uns 200 llacs d’alta muntanya i multitud de rius i cascades que es troben entre pics que superen els tres mil metres d’altura.
Un recorregut interessant és el que porta el nom de “Camins Vius”, una iniciativa que consisteix en la recuperació de 230 km d’antics camins dins de l’àrea d’influència de l’espai natural, un itinerari de circumval·lació que passa pel poble de Caregue.

Seguir llegint

Per damunt dels 1.700 m d’altitud, el paisatge és entapissat de boscos de pins i avets, essent entre aquests el pi negre l’arbre capaç d’aguantar les condicions climatològiques més extremes. Pel que fa a la fauna, actualment a l’interior del Parc hi viuen unes 200 espècies de vertebrats, de les quals gairebé dues terceres parts són aus. De la població de mamífers, cal destacar la presència de l’isard, el cabirol, el porc senglar, la marta i la marmota. Entre les grans rapinyaires hi trobem el voltor, el trencalòs i l’àguila reial.

Les possibilitats que ofereix el parc en qualsevol època de l’any són múltiples i variades. L’accés amb vehicle privat al Parc és permès només fins als aparcaments situats a les seves entrades. Aquest espai natural disposa d’una sèrie d’itineraris per fer a peu. Una bona manera de practicar l’excursionisme i conèixer la gran riquesa natural que atresora aquest espai protegit és utilitzar el servei de guies interpretadors.

No oblidin que estan en un espai natural protegit, és necessari, per evitar problemes, llegir l’apartat de normativa per saber què es pot fer a l’interior del parc i quines accions no estan permeses.

[ ]

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top