Vostè està aquí:Home » Actualitat » La 6a. Edición de la RialpMatxicots tanca una de les seres millors Edicions

La 6a. Edición de la RialpMatxicots tanca una de les seres millors Edicions

19-20 setembre

Guanyadors_Ed_2015En la RialpMatxicots Extrem Nahuel Passerat revalida el títol de campió absolut de la cursa aconseguit l’any passat, i en la categoria femenina Marta Riba Carlos del Club d’esquí Pobla de Segur es fa amb el títol de campiona absoluta.

En la RialpMatxicots Trail Jordi Gamito Baus guanya amb notorietat i a la categoria femenina Lucia Caballero s’alça amb la victòria.

RialpMatxicots EXTREM (82km), RialpMatxicots TRAIL (42km), RialpMatxicots MITJA (21km), RialpMatxicots CAMINADA (12km) 19 i 20 DE SETEMBRE A RIALP, PALLARS SOBIRÀ, PIRINEU DE LLEIDA PUNTUABLE PER A LA UTM 2016

Per sisè any consecutiu Rialp ha celebrat la gran festa del Trail aquest cap de setmana, més de 900 corredors han participat en la 6a. Edició de la RialpMatxicots, que compta amb quatre modalitats, tres d’elles més tècniques RialpMatxicots EXTREM (82km), RialpMatxicots TRAIL (42km), RialpMatxicots MITJA (21km) i una modalitat popular RialpMatxicots CAMINADA (12km) que fan d’aquesta cursa de muntanya una de les millors de Catalunya. Organitzada per l’Ajuntament de Rialp juntament amb l’Associació Esportiva RialpMatxicots.

Aquesta edició es celebrava amb canvis com l’augment del terreny alpí i tècnic però conservant l’essència de les edicions anteriors i de l’origen de la cursa, unir el Montsent de Pallars i el Massís de l’Orri, passant per totes les poblacions que formen el municipi de Rialp.

A les 5.30h de la matinada del dissabte 19 de setembre es donava el tret de sortida a la vegada, a les modalitats Extrem, cursa de 82 km i 6.100m de desnivell positiu, i a la modalitat Trail, cursa de 52 km i 4100m de desnivell positiu. Els guanyadors absoluts masculins de la RialpMatxicots Extrem han estat el francès Nahuel Passerat amb un temps d’11 hores, 49 minuts i 02 segons, Alberto Vinagre Cruz del club Btr Pro Team amb un temps d’11 hores, 50 minuts i 27 segons, i Albert Herrero Casas del Club Dream Runners amb un temps de 12 hores, 06 minuts i 38 segons.

En dones Marta Riba Carlos del club d’esquí La Pobla de Segur amb un temps de 13 hores, 49 minuts i 53 segons, Lola Brusau Alos del club Excta. Uecanoia amb un temps de 15 hores, 34 minuts i 42 segons i en tercer lloc Arce Feixas Méndez del Bescanó Corre amb un temps de 17 hores, 38 minuts y 38 segons.

Els guanyadors masculins absoluts de la RialpMatxicots Trail han estat Jordi Gamito Baus del Club Hoka Team que ha guanyat amb un temps de 06 hores 54 minuts i 48 segons, sent podi juntament amb Jordi Sanchez Padilla amb un temps de 07 hores 17 minuts i 58 segons i Guillem Cabrera Montaña del club Ass. Mountain Runners del Berguedà amb un temps de 7 hores 24 minuts i 28 segons.

En dones , el podi l’han format Lucia Caballero Marcos del club Excta. Uecanoia amb un temps de 09 hores 37 minuts i 46 segons, Sara Codina Guardia del club Corretrail amb un temps de 10 hores, 03 minuts i 01 segons i Eva Gual Mondragon, amb un temps de 10 hores, 17 minuts i 16 segons.

El diumenge a les 8.30 hores començava la RialpMatxicots Mitja cursa de 21 km i 1100 metres de desnivell positiu. Els guanyadors absoluts han estat en categoria masculina Iu Escola Viladrich amb un temps d’1 hora, 51 minuts i 31 segons del club Saboya Team, 8 minuts més tard arribava Arnau Cases de Maties del club Càmping Vall d’Àneu i completava el pòdium Arnau Estevez Alvarez dos segons més tard del club Firehawk. En dones ha guanyat Roser Ortes Rigola del club Excta. Ripoll amb un temps de 2 hores, 30 minuts i 46 segons, seguida de Maureen Stachowicz amb un temps de 2 hores, 32 minuts i 43 segons i en tercer lloc Maria Jose Gajete Gusano amb un temps de 2 hores, 32 minuts i 58 segons.

Aquest any com novetat ha estat l’aplicació de geolocalització dels corredors amb la qual hem seguit el pas de cada un dels corredors pels diferents punts de control establerts en el recorregut gràcies a l’empresa Vola Track.

La direcció de la cursa vol destacar el foment de l’activitat Deportiva i la promoció turística que suposa la RialpMatxicots per a Rialp i pels diferents municipis pels quals transcorren les diferents modalitats. Agraint el suport dels patrocinadors i col·laboradors de la prova. També als habitants de totes les poblacions del municipi de Rialp i l’ampli equip de voluntaris, que han fet gaudir al màxim dels meravellosos paisatges, dels pobles idíl·lics i dels camins plens d’història que conformen els quatre recorreguts dissenyats de manera curosa.

Fotografia: Elena Mate

Rialp, 20 de setembre de 2015

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top