Vostè està aquí:Home » Esport » Futbol Club Rialp un Club amb història

Futbol Club Rialp un Club amb història

Cap allà els anys 1925/1927 hi va haver dos personatges en Sauret, fill del tinent de la guàrdia civil amb residencia a Rialp i un tal Betancurt, fill d’una família Guineana, refugiada. Van ser els promotors que introduirien l’afició pel futbol a la població de Rialp.

A falta de camp, es jugava a l’atac i gol a la plaça de d’alt o a la carretera als migdies, a l’estiu als Prats dallats amb permís de l’amo i a l’hivern quan estaven els Prats sense herba.

Els primers jugadors eren: Sauret, Betancurt, Quim (porter), Marcel·lí Serra, Francesc Serra (Paxo), Alfredo Freixa, Josep Cònsol, Marcel Arnau ( escrivent), Manel Virós ( sastre) Josep Pau ( cadiraire), Pere Sanpau 8fuster), Joan Ribó ( Verget), magí Saboia, Rossendo Capdevila (ferrer), Masover Bastida, Josep Amteu (baster), Josep Saboia, Valentí Gassa, Ton virós, Joan Tomàs (estudiant), Rosendo mateu (estudiant).

Entre els anys 1930/1932 va decaure l’afició, però a partir del 1932 el secretari Victorià Blanquet tornà a impulsar l’activitat amb nous membres: Josep Sabarich (mestre Benet), Enric Barbal (paleta), Cosme Gassa, Josep Gassia, Senent Prat, Benito Bertran ( Benet), Jaume Llardent (ferrer), Gabriel Benet (fuster),  Jaume Barbal, Agustí Gassa, Ventureta ( Panyero), Josep Llinàs, Josep Orella ( Xaus), Francesc Bellera.

Seguir Llegint

Durant els anys 1936-37 es va jugar a futbol de manera seguida, durant els anys 38-45 no es va renovar el futbol amb nous membres  joves i per tant es va perdre l’afició.

Anys més tard, el grup de Rialp forma part de la Unió Esportiva Pallars format amb jugadors de tota la comarca.

La temporada 1984/1985 entra el Campeonato Provincial de Aficionados de “ Alta Montaña”.  Equips que en formaven part: Sort, Vilaller, Vielha, Pont de Suert, Esterri d’Àneu, Mig-Aran i Rialp.

L’espai habilitat per jugar era el camp del Quimet, situat a la sortida de Rialp a mà dreta direcció Llavorsí tocant a la Serradora.

La temporada 1993/1994 forma part del  campionat de la 3a. Regional. Els equips que en  formaven part eren: Escola F. Gerard Gatell, Sant Ramón, Camarasa, Tornabous, Coll de Nargó , Andorra, Miralcamp, Vilanovina, Castellnou de Seana, Torà, Butsenit, Cervera, Rialp.

En aquesta mateixa època es passa de jugar del camp vell al camp nou situat a l’entrada de Rialp direcció Sort, fent en època de l’alcalde Josep Messeguer i inaugurat pel ex president de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol.

Durant la temporada 2001/2002 després de jugar a la 3a. Regional es proclama campió i aconsegueix l’ascens a la 2a. Regional.

El partit estrella es: F.C. Balaguer: 2 F.C. Rialp: 4

[]

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top