La Rialp Matxicots torna a escena amb 700 corredors

Matxicots > blog > La Rialp Matxicots torna a escena amb 700 corredors

La Rialp Matxicots torna a escena amb 700 corredors

16 de setembre de 2021 | MatxicotsAdmin | blog

· El 18 i 19 de setembre, Rialp farà un pas més cap a la normalitat amb la celebració d’un esdeveniment clau per al Pallars Sobirà.

· Entre les novetats de l’onzena edició, alguns canvis en els circuits i la nova ubicació escollida al poble per rebre els participants.

Pràcticament dos anys després de celebrar-ne la desena edició, i després d’una aturada forçada pels efectes de la Covid-19, el Pallars Sobirà recuperarà l’ambient d’esport i festa amb la tornada de la Rialp Matxicots els pròxims 18 i 19 de setembre.

Petits canvis estratègics, mateixa essència

Al voltant de 700 corredors –una xifra lleugerament inferior a anteriors edicions a causa de les restriccions per la Covid-19– no es perdran l’emblemàtica prova que, com els darrers anys, oferirà cinc distàncies per a tots els gustos. Des del camp de futbol municipal Jaume Bonell, els corredors més matiners en prendre la sortida seran els de la Trail, la distància més llarga amb 60 km i 5.000 metres de desnivell positiu, a les 6h del matí. Poc després ho faran els de la Marató, amb 45 km i 4.000m+ per davant. Ambdues de perfil alpí i d’alta muntanya, amb el Montsent de Pallars (2.883m) com a sostre del circuit.

Els membres de la batucada Valls d’Àneu s’encarregaran de posar-li decibels a les arribades dels corredors, a partir de les 18h de la tarda. També hi seran diumenge, quan se celebraran les dues distàncies més curtes. A les 8h del matí es donarà el tret de sortida a la Mitja, la prova amb més inscrits i que compte amb un recorregut renovat, amb visites als boscos de Beraní i Roní, i al poble abandonat de Sant Romà de Tavèrnoles, amb 22 km i 1.500m+. I uns minuts després engegarà la Caminada, un format per gaudir dels paratges de la Vall d’Àssua, amb 11 km i 700m+.

A més, alguns dels corredors buscaran acabar amb èxit el trail i la mitja per completar així la Combinada, amb un total de 82 km i 6.500m+.

A causa de les mesures de protecció vigents, enguany no es podrà celebrar l’habitual dinar en família del diumenge, que posava el punt final a l’esdeveniment, tot i que sí tindrà lloc el lliurament de premis a partir de les 13:30h.

La #Matxicots2021, minut a minut amb LiveInfo

Tant els acompanyants com el públic general podran seguir els corredors de les distàncies trail, marató i mitja a través de l’aplicació mòbil LiveInfo, de la potent plataforma LiveTrail. Durant el cap de setmana, l’app permetrà seguir a distància el pas dels corredors per alguns punts emblemàtics del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Un tret característic de la identitat de la Rialp Matxicots, tant com l’esforç i la col·laboració de més de 300 voluntaris, que novament faran possible que la prova tingui lloc amb èxit.

“Tenim moltes ganes de tornar a gaudir d’una festa grossa després d’un any aturats per la pandèmia. Ens esperen dos dies espectaculars, amb paratges meravellosos, i respectant les mesures Covid imprescindibles. Sortides amb distància i mascareta, gel i mascareta per entrar als avituallaments i una nova ubicació, al poliesportiu i camp de futbol de Rialp, per garantir espai suficient per als corredors”, explica el director de la cursa, Kiko Peris.

Per a més informació:

Facebook   @rialp.matxicots

Twiiter   @Matxicots

Instagram   @rialpmatxicots

Pàgina web   www.matxicots.com

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies