PRESENTACIÓ

Els cims del sud del Pallars Sobirà, el Montsent de Pallars i el massís de l’Orri, són l’escenari de la Rialp Matxicots, que arriba enguany a la que serà la 13a edició. Aquesta nova edició tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 16 i 17 de setembre de 2023.

Un any més, us oferim diferents modalitats cercant de nou somnis i reptes, donant a conèixer territoris i paisatges per descobrir l’essència de la nostra terra. Recorreguts pensats per gaudir al màxim de l’entorn privilegiat de la Vall d’Àssua, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb els estanys de la Mainera i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

 

Des de la Rialp Matxicots volem que passeu un cap de setmana inoblidable amb nosaltres i per fer-ho realitat, comptarem amb els nostres senders, amb un magnífic paratge, amb l’hospitalitat d’aquestes valls i la seva gent. La Rialp Matxicots està formada per un gran grup de voluntaris que donen forma a un fort equip organitzatiu i que compta amb la col·laboració i  suport de l’Ajuntament de Rialp i altres ens i empreses públiques i privades.

Comitè Organitzador

Rialp Matxicots 2023

LA CURSA

La Rialp Matxicots és un projecte que un grup de persones entusiastes de la muntanya va voler engegar, ara fa més de deu anys, amb la il·lusió i l’estímul d’unir dos dels pics més emblemàtics de la zona sud del Pallars Sobirà, el Montsent de Pallars i el Pic de l’Orri.

EL TERRITORI

La Rialp Matxicots té per objectiu conservar el nostre patrimoni geogràfic i natural donant a conèixer les vies de comunicació que els nostres avantpassats varen establir en el territori.

ELS VOLUNTARIS

La Rialp Matxicots és fruit del treball d’un gran grup de voluntaris, de totes les edats i diferents perfils, que col·labora de forma desinteressada i sense els quals no seria possible organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques.

L’essència de la Matxicots és la seva gent. Pobles bolcats durant tot un cap de setmana i voluntaris entregats perquèel corredor visqui una experiència única.

1000

PARTICIPANTS

4

CURSES

10000

DESNIVELL m+

300

VOLUNTARIS

No et pots perdre aquesta espectacular cursa

LESCURSES

INSCRIPCIONS

Aquesta nova edició tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 16 i 17 de setembre de 2023, celebrant dissabte totes les proves, i deixant per diumenge el protagonisme per als més petits amb la Rialp Matxixics, una cursa de muntanya per infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva 10ª edició.
Dissabte la prova reina serà la Trail de 50 km i gairebé 4.500 m. de desnivell positiu amb tota l’essència del millor terreny alpí amb els cims d’Altars, Montsent, Montorroio i les Picardes. La Mitja amb 21 km i 1.500 m positius tornarà a realitzar-se al cor de la Vall d’Àssua recorrent mil i un racons i passant pels magnífics pobles de la vall. Per finalitzar, la Popular d’10 km, que s’estrenarà com a modalitat competitiva, amb 700 m de desnivell positiu, també passarà per alguns dels meravellosos pobles i racons de la vall d’Àssua.
Diumenge, els infants podran participar a la Rialp Matxixics amb 3 modalitats d’entre 1,5 i 5kms en un matí de festa i esport. Tot això, juntament amb un programa paral·lel d’activitats per conèixer el nostre fantàstic territori.
Estem davant d’una nova edició per seguir cercant de nou somnis i reptes, donant a conèixer territoris i paisatges per descobrir l’essència de la nostra terra. A més, ho acompanyarem de tot un seguit d’activitats paral·leles a les proves esportives.
En definitiva, uns recorreguts estudiats amb tot detall recorrent la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüetortes i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, pujant alts cims, profundes valls, boscos d’encant i pobles on la història està impresa a cadascuna de les seves cases.

50,7 km 4.350+D(8.700 m acumulats)

TRAIL

21,8 km 1.500+D(3.000 m acumulats)

MITJA

10,4 km 720 +D (1480 m acumulats)

POPULAR