La 12a edició de la Rialp Matxicots, entre l’expectació i la tradició 

Matxicots > blog > La 12a edició de la Rialp Matxicots, entre l’expectació i la tradició 

La 12a edició de la Rialp Matxicots, entre l’expectació i la tradició 

16 de setembre de 2022 | MatxicotsAdmin | blog, Caminada, Extrem, General, Marató, Mitja, Popular

El pròxim 17 i 18 de setembre, des de Rialp i fins als punts més alts i emblemàtics del Pallars Sobirà, centenars de corredors protagonitzaran una nova edició de la Rialp Matxicots. Una combinació d’esport, festa i diversió per a tota mena d’aficionats a la muntanya, que un any més voldran demostrar per què aquesta prova és una de les més estimades i esperades del calendari català. Entre altres motius, per l’esforç i col·laboració de centenars de voluntaris que any rere any fan possible aquest esdeveniment.

La #matxicots2022 es posarà en marxa ben aviat el dissabte amb la sortida de la distància més llarga, la Trail de 50 km i 4.500 metres de desnivell positiu. Serà a les 6:45h del matí que els corredors arrencaran, novament, de la Plaça de les Escoles en direcció al Montsent de Pallars, el Montorroio i Les Picardes, els sostres de la cursa a més de 2.800 metres d’altitud.

A les 8h serà el torn dels corredors de la Mitja, de 21 km i 1.500 metres de desnivell positiu, en una prova amb gran acceptació i que portarà els participants a descobrir pobles i racons de la Vall d’Àssua. Per completar la graella de sortides, a les 8:45h es posarà en marxa la Caminada, de 10 km i 700 metres de desnivell positiu, amb un format no competitiu que no ha parat de créixer els darrers anys.  

Un dissabte, amb la participació de 750 corredors, on el trail d’alta muntanya farà bategar un territori sencer i on la línia d’arribada de Rialp no pararà de rebre gent fins ben entrat el vespre, gaudint de l’hospitalitat de les valls i els seus pobles. La festa, però, no acabarà pas aquí, ja que diumenge tindrà lloc una de les grans novetats de la dotzena edició.

La Matxixics, l’acompanyant ideal

Acostumada a celebrar-se setmanes després de la seva germana gran, la Rialp Matxixics s’encarregarà de mantenir el ritme del cap de setmana amb la celebració de tres modalitats diferents el matí de diumenge. Fins a 200 infants, d’entre 3 i 16 anys, correran per Rialp i el seu entorn en les distàncies de 5 km, 3 km i 1 km. Serà la setena edició d’una de les proves infantils de muntanya pioneres a Catalunya, i que contribueix solidàriament al Banc dels Aliments del Pallars Sobirà.

Entre ambdós dies de competició, la comarca acollirà pràcticament 1.000 participants, amb els seus respectius acompanyants, fet que apujarà la xifra de visitants a més de 3.000 persones. Un impacte econòmic, social i mediàtic per al municipi que és molt benvingut.

Descobrir el territori més enllà del dorsal

A més de l’aspecte purament competitiu, la Rialp Matxicots sempre ha esdevingut una oportunitat per als visitants de conèixer més i millor les interioritats del Pallars Sobirà. I en aquest sentit, enguany aquells que visitin la comarca podran gaudir d’un ampli ventall d’activitats paral·leles que va des de visites a esglésies romàniques i formatgeries fins a tastos de vins i formatges, passant per activitats d’aventura, concerts, ballada de sardanes i activitats infantils.

Escollida Millor Ultra Trail de Catalunya del 2021 pels usuaris del portal especialitzat Ultres Catalunya, la Rialp Matxicots permet oferir alguns dels millors paisatges del país, així com descobrir el patrimoni cultural, paisatgístic i gastronòmic de tota una comarca del Pirineu català.

“Esperem aquesta edició amb moltes ganes, com és habitual any rere any, i hem treballat de valent per treure’ns l’espineta de 2021, on la meteorologia està clar que no ens va acompanyar i ens va fer la guitza. Rialp i tota la comarca ben segur que serà una festa aquest cap de setmana”, explica el director de la prova, Kiko Peris

Tanmateix, en contrast amb l’edició viscuda fa un any, la previsió meteorològica indica que es viuran unes condicions molt bones, que permetran gaudir dels magnífics paisatges sense haver de mirar massa el cel. I com els darrers anys, tant els acompanyants com el públic en general podran seguir els corredors de les distàncies Trail i Mitja a través de l’aplicació mòbil LiveInfo, de la potent plataforma LiveTrail.

Per a més informació:

Facebook   @rialp.matxicots

Twiiter   @Matxicots

Instagram   @rialpmatxicots

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies