L’onzena Rialp Matxicots viu una primera jornada èpica

Matxicots > blog > L’onzena Rialp Matxicots viu una primera jornada èpica

L’onzena Rialp Matxicots viu una primera jornada èpica

19 de setembre de 2021 | MatxicotsAdmin | blog

L’onzena Rialp Matxicots viu una primera jornada èpica

L’aigua, en quantitats abundants, ha marcat el guió de les distàncies Trail i Marató, que han hagut de ser neutralitzades prop del km 20. Els corredors que han volgut han pogut continuar la prova després de la modificació del circuit i arribar amb un somriure a Rialp.

Sota un cel estrellat i clar, Rialp es despertava aquest matí donant la benvinguda a més de 300 atletes disposats a afrontar les dues distàncies més llargues de l’onzena edició de la Rialp Matxicots. El silenci predominant al territori durant el 2020, a causa de la pandèmia, s’havia esvaït, i la remor i l’adrenalina típiques de l’inici de la cursa es feien escoltar.

El tret de sortida, acompanyat de focs artificials, ha ressonat a les 6h del matí per a aquells corredors que disputaven la Trail, amb 60 km i 5.000 metres de desnivell positiu per davant. Minuts més tard arrencaven els participants de la Marató, amb 45 km i 4.000 metres positius.

El primer tram del recorregut, on es concentren 2.000 metres de pujada, ha transcorregut sense imprevistos generals, però el cel amenaçant ha acabat per descarregar força litres d’aigua, amb una sensació tèrmica notablement baixa. Aquestes condicions adverses han obligat a l’organització a neutralitzar la cursa al Coll del Triador i al Pas de Mainera. Per la seva part, els corredors que es trobaven al Montsent de Pallars han estat acompanyats per l’organització fins al Pas de Mainera. Una decisió que prioritzava la seguretat dels corredors, per davant de qualsevol altre criteri.

Descartat el pas per les Picardes i Espot, l’organització de la cursa ha permès que aquells corredors que així ho volguessin, poguessin reprendre la marxa des del Pas de Mainera cap al Coll de Portella, seguint el circuit de la marató, i d’allà continuar el descens cap a Caregue i, finalment, cap a Rialp.

Des de l’equip organitzador es destaquen, per sobre de tot, les grans dificultats amb què s’ha trobat tothom qui ha estat involucrat amb la prova, des de voluntaris a corredors, a qui els hi dediquen un enorme i sincer agraïment. “Sens dubte hem viscut la jornada més complicada de la història de la Rialp Matxicots, però hem pres les decisions oportunes”, afirmen. Les classificacions de la primera jornada estaran disponibles el diumenge.

Després d’un merescut descans, la Rialp Matxicots viurà la segona i última jornada diumenge, amb la celebració de la Mitja i la Caminada, i on s’espera una millor meteorologia.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies