La 13a Rialp Matxicots aixeca el teló d’una nova festa del trail running.

Matxicots > blog > La 13a Rialp Matxicots aixeca el teló d’una nova festa del trail running.

La 13a Rialp Matxicots aixeca el teló d’una nova festa del trail running.

14 de setembre de 2023 | MatxicotsAdmin | blog, Mitja, Popular, Trail


Els pròxims 16 i 17 de setembre, el Pallars Sobirà tornarà a viure una festa de la muntanya amb un ventall de carreres per a tots els perfils i protagonisme per als més petits, en una edició que ha tornat a esgotar tots els dorsals disponibles.


Autèntica, alpina, salvatge, festiva i familiar. Són alguns dels qualificatius més repetits a l’hora de parlar de la Rialp Matxicots, una prova de referència per als corredors de muntanya que celebrarà la seva tretzena edició el pròxim 16 i 17 de setembre amb el municipi de Rialp com a punt neuràlgic.


Fins a 750 inscrits formaran part d’alguna de les tres distàncies que s’ofereixen, i que acullen diferents perfils de corredors. Per als enamorats de la llarga distància, el dissabte a les 6.30 hores del matí es donarà el tret de sortida en la Trail de 50 km i 4.500 metres de desnivell positiu. Un itinerari exigent que portarà als corredors fins al cim del Montsent de Pallars sostre de la carrera amb els seus 2.883 metres-, així com el Montorroio (2.862 m) i Les Picardes (2.782 m).


Per als seguidors de la mitjana distància, a les 8 hores del matí posarà en marxa motors la Mitja, de 21 km i 1.500 metres de desnivell positiu. El circuit, que inclou el pas per pobles icònics com Altron, Seurí i Escàs, permetrà descobrir alguns dels llocs més singulars de la Vall d’Àssua. Finalment, a les 9 hores prendran la sortida els participants de la Popular, de 10 km i 700 metres de desnivell positiu. Una distància que enguany s’estrenarà com a modalitat competitiva, i que també visitarà racons d’interès de la vall.


Una edició que comptarà, a més, amb corredors d’alt nivell en la línia de sortida. En la Trail, estaran Isaac Salvat i Alex Urbina, tots dos amb podis a Vall d’Aran by UTMB, el jove Jan Ballbé recent recordista en la pujada i baixada a la Pica d’Estats i Sergi Vázquez, campió d’ultra distància de Catalunya sub-23 2022, entre altres. En dones, la corredora basca Leire Fernández, torna a Rialp després de guanyar la Marató de la Rialp Matxicots en el 2013 amb tan sols 15 anys, les catalanes Laia Gilibets, campiona de Catalunya d’ultra resistència en el 2022, i Ona Sociats, així com la belga Marie Lalmant, algunes de les figures més destacades.


La Matxixics, plenament consolidada


Igual que la passada edició, les tres distàncies del dissabte es complementaran amb la Rialp Matxixics, que tindrà lloc el diumenge al matí amb els més petits com a grans protagonistes. Prop de 200 nens i nenes entre 3 i 16 anys participaran en alguna de les tres distàncies programades: 1,5, 3,5 i 5 km, en funció de l’edat.


Una prova amb inscripció solidària gratuïta que només demana alguna cosa a canvi: cada corredor ha de portar algun aliment, que anirà destinat al Banc d’Aliments del Pallars Sobirà.


Una festa de la muntanya que, sorgida de la motivació personal d’un grup de persones del territori i de la implicació d’un gran nombre de voluntaris -més de 300-, han portat a la Rialp Matxicots a convertir-se en una referència. Com a exemple, el premi a Millor Ultra *Trail de Catalunya segons els usuaris de la web Ultres Catalunya, que ha guanyat en quatre ocasions diferents inclòs el 2022, així com el guardó a la Millor Carrera de Catalunya en 2019, atorgat per la Generalitat de Catalunya.


“Afrontem aquesta edició amb molta il·lusió, però també amb responsabilitat. El reconeixement de la gent a la labor que realitzem tot l’equip de la carrera ens afegeix un punt de pressió per a estar a l’altura de les expectatives. Però comptem amb la professionalitat i compromís del voluntariat, la qual cosa ens dona confiança”, apunta el director tècnic de la carrera, Kiko Peris.

Tot això amb una filosofia que no ha variat des dels seus inicis: “El que busquem és continuar oferint el millor de la nostra casa: les nostres muntanyes, els magnífics pobles i paisatges i la calor d’una vall que es bolca amb la carrera. Intentem realitzar un esdeveniment sostenible des del punt de vista econòmic i mediambiental”, rebla Peris.

La carrera podrà seguir-se a través de les xarxes socials de la prova, amb l’ús de l’etiqueta #matxicots2023, i el pas dels corredors de la Trail i la Mitjana mitjançant l’aplicació mòbil LiveTrail.

Per a més informació:

Facebook: @Rialp Matxicots Twitter: @Matxicots
Instagram: @rialpmatxicots
Pàgina web: www.rialpmatxicots.cat

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies