El 6 d’abril s’obre el període d’inscripcions per a la 12a edició de la Rialp Matxicots.

Matxicots > blog > El 6 d’abril s’obre el període d’inscripcions per a la 12a edició de la Rialp Matxicots.

El 6 d’abril s’obre el període d’inscripcions per a la 12a edició de la Rialp Matxicots.

10 d'abril de 2022 | MatxicotsAdmin | blog, Caminada, Mitja, Popular, Trail

A partir del dia 6 d’abril i fins el 31 d’agost, els corredors interessats en participar a la 12a edició de la cursa de muntanya Rialp Matxicots ja podran formalitzar la seva inscripció.

Rialp Matxicots és un repte esportiu a la muntanya però també és un projecte de difusió turística del municipi de Rialp i la comarca del Pallars Sobirà, deixant constància en totes i cadascuna de les activitats que s’organitzen l’estima, cura i preservació del medi per on es mou. En primer lloc per a nosaltres mateixos i d’altra banda per a les generacions futures que el continuen impulsant.

Els reglaments de participació i el formulari d’inscripció en línia es troben al web de la cursa www.rialpmatxicots.cat , així com un avanç de programació.

Rialp Matxicots, passió pel trail d’alta muntanya.

Aquesta edició comptarà amb tres modalitats: la prova reina, la Trail, de 50 km i 4.500 m. de desnivell positiu; la Mitja de 21 km i 1.500 m. de desnivell positiu, i la modalitat no competitiva Caminada de 10 km. Aquest any s’integrarà la Rialp Matxixics, un esdeveniment per a infants de 3 a 16 anys i que en les seves set anteriors edicions s’havia realitzat en unes dates diferents a la cursa “gran”.

La Rialp Matxicots, organitzada per l’Ajuntament de Rialp amb el suport de diferents col·laboradors i un gran nombre de voluntaris tindrà lloc a Rialp el cap de setmana del 17i 18 de setembre de 2022. Com ja és habitual, el centre de la cursa serà a Rialp i comptarà com sempre amb la complicitat dels pobles del municipi de Rialp i de tota la Vall d’Àssua.

Després d’una 11a edició el passat setembre de 2021 on la climatologia va a posar a prova l’organització i els participants es presenta una nova edició amb l’objectiu de seguir sent una de les curses més estimades a Catalunya, tal i com ho corrobora el fet de ser escollida Millor Ultra Trail de Catalunya de 2021 pels usuaris del portal especialitzat Ultres Catalunya. Reconeixement que només fa engreixar el palmarés com a cursa que ha anat assolint durant la seva història gràcies al tracte al corredor d’un poble i vall volcats al 200% amb la cursa (veure llistat de reconeixements que ha rebut la Rialp Matxicots).

Edició 2022 NOVETATS

  • –  Nova distancia Trail de 50km 4.500 metres de desnivell positiu.
  • –  Realització en dissabte de les 3 distàncies: Trail, Mitja i Caminada.
  • –  Integració a l’esdeveniment de la Rialp Matxixics, per participants de 3 a 16 anys i que es realitzarà en diumenge.
  • –  Nova categoria Master pels participants majors de 50 anys.

Programació d’activitats paral·leles per donar a conèixer el territori i les activitats econòmiques i turístiques de la Vall d’Àssua..

Per una banda, el dissabte dia 17 de setembre tindrà lloc la prova reina d’aquest 2022, la Trail de 50 km 4.500m positius on s’assoleixen quatre cims de la Vall d’Assua, tres dels quals superen els 2.800 metres d’alçada (Montsent de Pallars, Montorroio i Les Picardes). El mateix dissabte es durà a terme la Mitja marató de 21 km 1.500m positius, amb un recorregut íntegre pels pobles i racons de la Vall d’Àssua amb la Serra de Posa com a pas més alt a més de 1.500 m. d’alçada. Finalment, el mateix dissabte es durà a terme la modalitat no competitiva Caminada d’10 km 700m positius.

El diumenge 18 de setembre serà el torn dels més petits i no tan petits amb la Rialp Matxixics, una cursa per infants de 3 a 16 anys que arriba a la seva VIII edició. La Rialp Matxixics és una de les primeres curses infantils de muntanya a Catalunya i que té un caràctersolidari amb el Banc d’Aliments del Pallars Sobirà. Durant el diumenge, i obert a tots els participants i acompanyants,s’està dissenyant un programa paral·lel d’activitats de promoció de les activitats turístiques i econòmiques del nostre municipi i comarca.

Així doncs, la Rialp Matxicots fa una aposta clara per un cap de setmana ple d’esport, muntanya i activitats per gaudir amb amics i/o família on tothom tindrà cabuda.

La Rialp Matxicots serà qualificadora a les UTMB World Series.

Aquest any s’esperen gairebé 1.000 participants entre totes les disciplines, que està previst que esgotin tots els dorsals disponibles com a les darreres edicions. Juntament amb els seus acompanyants reuniran a Rialp més de 3.000 persones durant el cap de setmana, el que suposarà, un any més un gran impacte econòmic, social i de difusió per al municipi i la comarca.

PREUS INSCRIPCIONS
Com a novetat, els 100 primers inscrits de cada modalitat gaudiran un descompte d’un

20% sobre el preu de la inscripció.

-Trail50k: 70 €

-Mitja21k: 37 €

-Caminada10k: 25 €

Per a qualsevol aclariment, podeu enviar un correu electrònic a:

trail.rialp@gmail.com

Podeu seguir la Rialp Matxicots a través de les xarxes socials amb l’etiqueta (hashtag):

#matxicots2022
Facebook
: rialp.matxicots, Twitter: @Matxicots, Instagram: @rialpmatxicots

RECONEIXEMENTS A LA RIALP MATXICOTS

– Millor Ultra Trail de Catalunya 2021 segons els usuaris del portal Ultrescatalunya. – Premi a la millor cursa de Catalunya 2019 atorgat per la Generalitat de Catalunya.

– Millor Ultra Trail a Espanya 2019 segons el rànquing Runedia-Mundo Deportivo.
– Millor cursa de muntanya +42k a Espanya 2019 segons el rànquing Runedia-Mundo Deportivo.
– Millor Ultra Trail de Catalunya 2018 segons els usuaris del portal Ultrescatalunya.
– 2a millor Mitja Marato de muntanya a Espanya 2016 segons el rànquing Runedia-Mundo Deportivo. – 3a millor Ultra Trail a Espanya 2016 segons el rànquing Runedia-Mundo Deportivo.
– Millor Ultra Trail de Catalunya 2015 segons els usuaris del portal Ultrescatalunya.
– 2a millor Ultra Trail a Espanya 2015 segons el rànquing Runedia-Mundo Deportivo.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies