La Mitja i la Caminada arrodoneixen una històrica 10ª Rialp Matxicots

Matxicots > blog > La Mitja i la Caminada arrodoneixen una històrica 10ª Rialp Matxicots

La Mitja i la Caminada arrodoneixen una històrica 10ª Rialp Matxicots

15 de setembre de 2019 | MatxicotsAdmin | blog, Mitja, Popular

Rialp ha acomiadat aquest matí la #10aMatxicots amb les dues distàncies més curtes, que no per això menys intenses. Josep Rovira i Anna Fernández s’han proclamat campions de la Mitja mentre que la Caminada continua en creixement continu.     

Per segon matí consecutiu, la població de Rialp s’ha despertat amb el so de corredors, acompanyants i speaker, que anunciaven l’arrencada de la segona jornada de Rialp Matxicots. Dues proves per davant amb gairebé 400 participants preparats per descobrir el Pallars Sobirà.

La Mitja, de 24 km i 1.600 metres de desnivell positiu, presentava novetats en el recorregut, amb més duresa i un punt àlgid de vistes privilegiades, la Serra de Posa a més de 1.500 metres. Josep Rovira, segon classificat l’any passat, presentava candidatura a la victòria i mantindria un frec a frec realment intens amb Joan Galimany. 

Amb les forces molt igualades, era la Serra de Posa i especialment el seu posterior descens en direcció a Bordes de Surp el que dictava sentència. Rovira, amb un punt més a la baixada, posava terra de per mig i travessava primer la línia de meta de Rialp després de 2h 16’ 26”. Poc menys d’un minut després ho feia Galimany (2h 17’ 10”) mentre que Toni Farré completava el podi (2h 23’ 32”). 

“El Joan (Galimany) ha sortit molt fort i m’ha exigit molt, però he pogut aprofitar el descens de la Serra de Posa per superar-lo, ja que tècnicament acostumo a baixar bé”, relata el vencedor. “És una cursa molt completa, sense grans pujades ni baixades, que fa que hagis de portar un ritme alt en tot moment”. 

Igual que Josep Rovira, Anna Fernández també coneixia de primera mà aquesta modalitat de la prova, i així ho ha demostrat amb una gestió de cursa difícilment millorable.   

Defensora actual del títol, la de Segur de Calafell ha agafat la davantera abans d’arribar a l’equador i no ha tingut problemes per mantenir la primera posició fins a la meta (2h 36’ 55”). Berta Gasol ha estat la segona classificada (2h 40’ 56”) i Marta Riba ha tancat el podi femení (2h 44’ 35).

“Des d’un bon inici he preferit guardar forces tenint en compte el desnivell positiu del final, i m’ha anat perfecte. Ja és la tercera vegada que corro la Rialp Matxicots i és un plaer de cursa, tot el que l’envolta et fa repetir”, destaca la campiona de la Mitja.  

La Mitja, però, no ha estat l’única cita destacada de la Rialp Matxicots aquest matí, ja que a les 8:30h es donava la sortida a la Caminada, una modalitat a l’alça, que reuneix un potent grup de participants, i que enguany presentava un perfil amb 11 km i 700 m+ que sortia i acabava a Rialp. En total, 150 participants hi han format part.

Des d’un ja llunyà 18 de setembre de 2010, dia escollit per celebrar la primera edició de la Rialp Matxicots, el poble de Rialp i tot el Pallars Sobirà han demostrat que, 9 anys després, la flama continua ben encesa. El tracte personalitzat al corredor i l’ambient familiar que es genera continua formant l’ADN de la prova.  

A continuació, els podis generals de les tres modalitats competitives: 

Extrem

  1. Antoni Sances  12h 19’ 03”                                    1.     Lola Brusau  17h 20’ 26”
  2. Jesús Pau Vázquez  13h 42’ 00”                             2.    Carmen Palacin  18h 10’ 10”
  3. Oscar Monje  13h 50’ 57”                                       3.     Alicia Garrido  18h 57’ 33” 

Marató

  1. Guillem Campeny  5h 50’ 53”                                 1.    Marta Molist  7h 05’ 54”
  2. Jordi Gamito  5h 50’ 53”                                          2.    Jessica Tipan  8h 01’ 29”

3.  Manel Garcia  6h 38’ 33”                                        3.    Mª Teresa Hinojosa  8h 05’ 42”

Mitja

  1. Josep Rovira  2h 16’ 26”                                         1.    Anna Fernández  2h 36’ 55”
  2. Joan Galimany  2h 17’ 10”                                      2.    Berta Gasol  2h 40’ 56”
  3. Toni Farré  2h 23’ 32”                                              3.    Marta Riba  2h 44’ 35”

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies