Usted está aquí:Home » Senderisme

Senderisme

Deixa’t portar pels paisatges i l’olor dels camins, gaudeix de la natura, de la història i deixa anar la imaginació

És l’activitat de recórrer camins a peu, pel plaer de fer-ho, fent servir preferentment els senders senyalitzats amb aquesta finalitat i amb l’objectiu principal d’entrar en contacte amb l’entorn, ja sigui natural, cultural o social.

Alhora, podem incloure dins del fenomen senderístic activitats com el ciclisme de muntanya i les marxes a cavall quan fan servir itineraris semblants i responen a la mateixa classe de motivacions.

El senderisme està en expansió i ja és la principal activitat de lleure als països desenvolupats.

Situat al bell mig del Pirineu català, el Pallars Sobirà té com a essència les grans i altes muntanyes d’aquesta serralada.

Muntanyes de neu, pastures i boscos que volten arreu un reguitzell de valls escassament poblades i que es mostren, als ulls del visitant, com un espectacle majestuós de paisatges impressionants, de tradicions mil·lenàries i de pobles plens d’història.

Una bona manera d’orientar-se entre tantes muntanyes és a partir de l’eix que forma el riu Noguera Pallaresa. De fet, la comarca no és res més que l’agrupació de totes les valls, rius i barrancs que aporten les seves aigües a la capçalera d’aquest riu, per fer-nos una idea ràpida de la geografia comarcal.

A Rialp, el riu troba espai per eixamplar el seu curs, però a banda i banda s’aixequen ja els vessants de dues muntanyes de renom: el Montsent de Pallars, a l’oest, i el Pic de l’Orri, a l’est. Des d’aquests dos cims baixen fins al Noguera Pallaresa les dues valls més conegudes d’aquesta àrea: la vall d’Àssua, coronada per extenses pastures, i la vall del Cantó, recoberta per un riquíssim bosc.

Una part del municipi de Rialp es troba al marge dret del riu Noguera Pallaresa, a la vall d’Àssua, mentre que l’altra es troba al marge esquerre, al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La major part d’aquest territori disposa d’una extensa xarxa de camins de ferradura que estan sent recuperats i senyalitzats per a la pràctica del senderisme.

Us recomanem fer l’itinerari ‘De poble a poble per la vall d’Àssua’, un recorregut circular que uneix els pobles d’aquesta. Recorreràs Rialp, Surp, Escàs, Caregue, la Mola de Sall i de nou Rialp.

Per conèixer una altra de les valls que arriben a la Noguera Pallaresa, us proposem fer La volta per la vall del Noguera Pallaresa, un itinerari circular que serà un viatge en el temps i que ens farà divagar entre el passat i el present.

Recorreràs Rialp, Rodés, les bordes de la Botella, Sant Romà de Tavèrnoles, les bordes de Vellàniga, el pont de Gulleri, Roní, Beraní, Sant Joan de Colinos i de nou Rialp.

A continuació, us mostrarem els itineraris més importants que podeu trobar partint de cada un dels pobles del municipi de Rialp

ESCÀS

1_Surp
2_Caregue
3_Sorre – Mola de Sall – Altron
4_Camí cabanera

BERANÍ

1_Sant Joan de Colinos – Rialp
2_Roní
3_La Cassoleta – Pedres d’Auló

CAREGUÉ

1_Camí del Serrat (borda de Toni)
2_Camí de la font de la Calda
(bordes de Cansissi)
3_Camí de l’Arenal
4_Mare de Déu de la Muntanya
(en circuit, tornant pel camí de Campartes)
5_Coll de la Creu de l’Eixol
6_Escàs

RIALP

1_Mola de Sall – Altron – Sorre
2_Altron (pel camí de la Roca Roia)
3_Surp
4_Rodés
5_Sant Joan de Colinos – Beraní
6_Itinerari de la Canerilla
7_Sort

RODÉS

1_Sant Romà de Tavèrnoles
2_Rialp

RONÍ

1_La Cassoleta – Pedres d’Auló
2_Beraní
3_Sant Romà de Tavèrnoles

SURP

1_Escàs
2_ Mola de Sall – Altron – Sorre
3_Rialp 

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top