Usted está aquí:Home » Acontecimientos

Acontecimientos

A Rialp viuràs de prop les tradicions i les festes d’arrels ancestrals i descobriràs un món ple de màgia juntament amb el llegat dels nostres avantpassats.

Comencem l’any amb el Lliurament de cartes al patge, per continuar amb la Rebuda dels Reis el dia 5 de gener. Al gener se celebra la tradicional Plega de Sant Antoni, en la qual té lloc el mandongo popular i l’elaboració artesanal dels embotits.

Al febrer celebrem una de les festes més importants del poble, La Festivitat de Carnestoltes.

El 8 de març té lloc el Dia de la Dona, esdeveniment que sorgeix de l’Associació de Dones de Rialp.

Cada Divendres Sant, la Parròquia de l’església de Rialp organitza la Processó de Setmana Santa, que recorre el poble amb la imatge del Natzarè.

El segon cap de setmana del mes de maig se celebra, a l’ermita de Sant Miquel, l’Aplec de Sant Miquel, que culmina amb un dinar popular. Aquests dies també se celebra l’Aplec de la Mare de Déu de la Muntanya al poble de Caregue.

El primer cap de setmana de juny se celebra la Fira d’oficis i menestrals de Rialp, fira que se celebrava antigament al poble, amb origen ramader, i que actualment rememora els oficis que antigament hi havia al municipi.

A finals de maig i principis de juny se celebra el Torneig de Futbol Rialp – Pallars Sobirà, que organitza l’Ajuntament de Rialp amb l’Escola de Futbol de Rialp i el F. C. Rialp.

Durant el mes de juny, se celebra l’Aplec de Sant Joan de Colinos. Es fa una caminada fins a Sant Joan de Colinos, a Beraní, on se celebra una missa, es reparteix el pa de l’aplec i hi ha un dinar popular on tothom porta la seva carmanyola. A la tarda es torna a Rialp caminant.

Els mesos de juliol, agost i setembre se celebra el Festival de música de la Vila de Rialp que organitza cada any l’Associació Joventuts Musicals del Pallars amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rialp.

El tercer cap de setmana de setembre, se celebra al poble de Rialp la Rialp Matxicots, tres curses que organitza l’Ajuntament.

Festes majors

Comencem a Festa Major de Roní el segon cap de setmana de juliol, el tercer cap de setmana de juliol la Festa Major de Beraní, el segon cap de setmana d’agost és la Festa Major d’Escàs, el 15 d’agost és la Festa Major de Rialp i la Festa Major de Caregue i, per acabar, el tercer diumenge de setembre hi a Festa Major de Surp.

El 26 de setembre se celebra la Festa Patronal de Sant Cosme i Sant Damià al poble de Rialp.

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top