RIALP ACULL LA PRIMERA EDICIÓ DE LA COPA D’EUROPA DE RÀFTING A LA NOGUERA PALLARESA

Rialp donarà el tret de sortida a la primera edició de la copa d’Europa de Ràfting Noguera Pallaresa, primera competició oficial de la IRF (Federació de Ràfting Internacional) que se celebrarà a l’ Estat Espanyol, aquest esdeveniment esportiu consisteix en quatre proves que es distribuiran en tres dies consecutius els 3, 4 i 5 de juny de 2016.

L’Ajuntament de Rialp, organitzador de la prova, compta amb la col·laboració estreta de tècnics especialistes en ràfting de la comarca i un fort equip de voluntariat.
Les proves es desenvoluparan amb el programa que detallem resumit tot segui:

Divendres 3 de juny : 1a prova: Eslàlom.

Lloc: Camp d’ eslàlom de Sort. Camp de regates de l’Aigüerola a Sort. Prova individual cronometrada i nocturna que consisteix a fer un recorregut passant portes verdes de baixada i vermelles de pujada.
Es tracta de fer el recorregut el més ràpid possible i sense tocar les portes. Un toc en una porta es penalitzarà amb 5 segons i no arribar a passar-la són 50 segons. Es considera una porta ben passada quan tots el caps dels participants passen per l’interior d’ aquesta. Aquesta és una prova amb la originalitat de nocturna.

Dissabte 4 de juny, proves 2a i 3a :

2a prova: ESPRINT.

Lloc: Municipi de Rialp. Recorregut des del Castanyer fins al pont de Santa Caterina. Prova individual (una barca) i explosiva que consisteix en el descens d’ un tram del riu

aproximadament d’1 km. a contrarellotge. Aquesta prova no només és puntuable sinó que també dóna la classificatòria per la següent prova “Head to head”.

3a prova: “Head to Head”.

Lloc: Municipi de Rialp. Recorregut des del “Castanyer” fins al pont de Santa Caterina. Prova eliminatòria entre dos equips en el mateix recorregut que el esprint (prova anterior), en la qual es creuen la primera classificada de l’esprint contra la darrera , la segona amb la penúltima i així consecutivament.

És una prova molt atractiva ja que entre les diferents embarcacions es permet tot menys el contacte físic. Els dos equips buscaran la línia de corrent més ràpida la qual cosa farà que una embarcació intenti perjudicar a l’altra. Aquesta prova serà la primera que enfrontarà als equips i ens donarà una idea dels participants més forts.

Diumenge, 5 de juny, 4a prova: Descens.

Lloc: Municipi de Rialp. Recorregut des de la Moleta de Roní, passant pels ràpids més emblemàtics de la Noguera Pallaresa, fins al pont de Santa Caterina a Rialp.
Prova de fons, ja que es tracta de baixar uns 9 km. de riu el més ràpid possible en torns d’ un mínim de 5 embarcacions. Aquesta prova a part de tècnica, ja que es passen els ràpids més complicats del riu, és una prova de fons de llarga distància. Aquests equips no només competeixen entre ells sinó que també amb els temps d’altres equips de diferents mànegues.

La previsió d’equips participants és d’una vintena de barques en competició, cal esmentar també com a dada importat que la celebració de la primera EUROCUP a Rialp coincideix amb la 7a edició de la Fira d’Oficis i Menestrals la qual cosa fa preveuré que el cap de setmana primer de juny aplegarà un gran nombre de visitants.

Per ampliar la informació podeu visitar la pàgina web de la prova a :

www.raftingnoguerapallaresa.com

Rialp 31 de març de 2016