Noguera Pallaresa

Microsoft PowerPoint - RAFTING EUROCUP.pptxLa comarca y su río Noguera Pallaresa 

El Pallars Sobirà s’estén de sud a nord, des del Congost de Collegats fins al poble d’ Alòs d’Isil, seguint el curs del riu Noguera Pallaresa.

Tradicionalment, havia sigut una comarca dedicada, sobretot, a l’agricultura i a la ramaderia de subsistència, aprofitament del bosc, explotacions mineres, salines de Gerri de la Sal i la implantació de l’ industria hidroelèctrica. Des de fa unes dècades el sector primari ha perdut importància i ha augmentat el sector terciari basat en el turisme.

Els seus atractius turístics són el seu patrimoni històric, la bellesa dels seus paisatges i la pràctica dels diversos esports a l’aire lliure.

El fenomen de la comercialització dels esports d’aventura a Catalunya va començar precisament al Pallars Sobirà.

Al riu Noguera Pallaresa es va veure la primera barca de ràfting als anys 60, dirigida per uns francesos. Als 80 es va crear la primera empresa per comercialitzar aquest esport/activitat. Actualment hi han moltes empreses dedicades als esports d’aventura.

Gràcies a les seves característiques és un dels millors rius d’Europa per practicar aquest esport, les empreses bàsicament ho comercialitzen de Llavorsí fins a Collegats, essent els trams més practicats els dels municipis de Rialp i Sort.

Rialp: extensió 63,31 km ( Rialp, Surp, Beraní, Caregue, Escàs, Rodés i Roní), habitants 534, motor econòmic principal: el turisme.

Sort: extensió del territori municipal 105, 07 km (amb 15 pobles en total), habitants 2.227, motor econòmic principal: el turisme. Capital de la comarca.

El río y la competición

El Pallars Sobirà i el seu riu Noguera Pallaresa és un dels seus millors rius d’Europa per practicar activitats com caiac i ràfting. L’ activitat de ràfting és un dels principals motors de l’economia de la comarca.

Tenim una llarga història de competicions de caiac però mai s’ ha celebrat una competició important de ràfting. Creiem que el Pallars Sobirà i especialment els municipis de Rialp i Sort són els llocs ideals per organitzar una competició d’ aquest tipus.

ORGANITZA
Logo_ajuntament_2014_fondo_transp    
INSTITUCIONS
image005     image002 creu_roja_sem
PATROCINADORS
AiguadiccioLOGO-SEFOCAT 168_sebastia-logoLOGO_TAXIHUMMER_web
COL·LABORADORS
SIGUENOS
Contacta’ns

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Assumpte

El teu missatge