Vostè està aquí:Home » Senderisme » SANT ROMÀ

SANT ROMÀ

CIRCUIT MITJA DISTÀNCIA SANT ROMÀ

RECORREGUT: Rialp – Sant Joan de Colinos – Beraní – Roní – Sant Romà de Tavérnoles – Rodés – Rialp

DURADA:

DESNIVELL: 1280m+ (Inici/Final .-Rialp)

Cota mínima : Rialp 700m
Cota màxima : Camí de Sant Romà a Rodés 1350m

DISTÀNCIA: 24km

DIFICULTAT:

VARIANTS:

625c99_f8646ac86ea24eeb8aa24a82ec6ea9d0.jpg_srb_p_1080_280_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srb

Sant Roma

RECOMANACIONS I DADES ÚTILS

.- Circuit apte per fer durant tot l’any , vigilant a l’hivern les possibles zones glaçades al creuar els torrents i zones més obagues .

.- El circuit Sant Romà és ideal per fer rodatges a ritme constant, ja que exceptuant la pujada a Sant Romà, la resta es força corrible. Podrem gaudir d’un recorregut entre senders ombrívols i creuant forces torrents d’aigua fresca.
A Sant Joan de Colinos trobarem una zona de picnic habilitada i molt ombrívola.

Trobarem punts d’aigua a tots els pobles i al creuar els rierols.

ELEMENTS D’ESPECIAL INTERÈS

CULTURA

ITINERARI

.- Sortint del nucli de Rialp (725m), ràpidament creuarem el poble i el pont de santa Caterina per començar el recorregut paral·lels al riu. A la poca estona el camí comença a pujar i sempre per sender arribarem a la zona d’esbarjo de Sant Joan de Colinos. Aquí agafarem una pista que ens durà a Beraní, poble reduït que creuarem ràpidament i que deixarem un cop acabem l’asfalt dels carrers, per un prat en baixada. En aquest moment haurem de fer un curt tram d’asfalt, fins arribar a Roní.
Aquest també el creuarem, en aquest cas en forta baixada, i ja no deixarem de baixar fins arribar, per sender, al Pont de Gulleri, interesant pont on creuarem la Noguera. Transitarem uns metres per la bora del riu fins que el camí s’enfila per un barranc. Aquí trobarem un punt d’aigua, i es recomanable agafar-ne perquè ens espera una forta pujada fins a Sant Romà de Tavérnoles, un poble abandonat al qual tant sols si arriba per sender.
Un cop a Sant Romà el recorregut es suavitza, salvem els barrancs sempre amb unes vistes magnífiques del recorregut que hem fet prèviament per l’obaga de l’Orri.
Tot gaudint del paisatge arribarem a Rodés, el darrer poble del trajecte abans de retornar a Rialp en una ràpida baixada que ens portarà fins a l’entrada del poble.
[]

Ajuntament de Rialp 2014 © Tots els drets reservats / Desenvolupat per Imatge & Produccions / Diseny i photo Smontero

Scroll to top