La Rialp Matxicots tanca l’onzena edició amb un matí brillant

Matxicots > blog > La Rialp Matxicots tanca l’onzena edició amb un matí brillant

La Rialp Matxicots tanca l’onzena edició amb un matí brillant

19 de setembre de 2021 | MatxicotsAdmin | blog

La Rialp Matxicots tanca l’onzena edició amb un matí brillant

Després d’un primer dia passat per aigua, la cursa ha pogut celebrar la Mitja i la Caminada amb un ambient assolellat i festiu, marca de la casa. Els boscos de Beraní i Roní i la Vall d’Àssua, escenaris del dia.

La Rialp Matxicots s’ha llevat amb un dia assolellat, ben diferent al dia anterior, quan la pluja va caure amb insistència. Un matí fred, però serè, que acollia als participants de la Mitja, de 22 km i 1.500 metres de desnivell positiu, i els de la Caminada, d’11 km i 700 m+. Dues distàncies amb una gran acollida, els darrers anys, que permeten trepitjar una altra zona del Pallars Sobirà.

En la Mitja, els corredors han volat en la primera meitat de la cursa, on els participants recorrien els boscos de Beraní i Roní fins a arribar a l’espectacular Pont de Gulleri, pràcticament al km 12. David Virós dominava la cursa amb un marge prou còmode, tot i que la tònica canviaria en la segona meitat, que incloïa la nova i dura pujada a Sant Romà de Tavèrnoles. Emili Rafecas, que al final seria el vencedor de la Combinada, va remuntar la diferència per endur-se la victòria en 2h 30’ 46’’. A tres minuts arribava Virós, mentre que el jove Jan Ballbé completava el podi.

En categoria femenina, Anna Pujol ha mostrat un rendiment molt sòlid durant tot el recorregut, fins al punt de treure-li un avantatge de 10 minuts a la segona classificada, Anna Giné, i arribar a meta amb 2h 58’ 44”. Per la seva part, Foix Ortiz va ocupar la tercera posició. “És un plaer el recorregut d’aquesta prova, ja que a més de ser molt bonic, et permet rebre els ànims dels voluntaris i de la gent dels pobles per on passes”, explica la vencedora.

En paral·lel, la segona jornada també va celebrar la Caminada, un format no competitiu que any rere any guanya adeptes, amb 150 participants i un traçat per la Vall d’Àssua, que anima a molts corredors a fer el salt a la mitja l’any següent.

Un cap de setmana que va demostrar que, tot i haver viscut un any en blanc provocar per la pandèmia, tant els corredors com l’organització tenien moltes ganes de tornar a viure en primera persona la Rialp Matxicots. Una edició especialment exigent a causa de les inclemències meteorològiques però tant o més emotiva que les anteriors.

A continuació, els podis generals de les tres modalitats competitives:

Mitja

1º Emili Rafecas  2h 30’ 46”                        1º Anna Pujol  2h 58’ 44”

2º David Virós  2h 33’ 10”                             2º Anna Giné  3h 08’ 31”

3º Jan Ballbé  2h 35’ 43”                               3º Foix Ortiz  3h 11’ 53”

Marató

1º Manel García  2h 34’ 30”                        1º Angela Castelló  2h 35’ 54”

2º David Gay  2h 37’ 10”                                2º Lorena Ramos  2h 56’ 08”

3º Sergi Piñol  2h 38’ 21”                               3º Esther Farré  3h 00’ 39”

Trail

1º Sergi Pascuet  2h 21’ 57”                        1º Núria Monmany  3h 01’ 06”

2º Carles Bartrina  2h 27’ 57”                    2º Mª Teresa Hinojosa  3h 09’ 20”

3º Emili Rafecas  2h 28’ 23”                        3º Mònica Pena  3h 16’ 25”

Combinada

1º Emili Rafecas  4h 59’ 09”                        1º Maribel Alfaro  7h 27’ 18”

2º Eduard Solanes  5h 21’ 44”                    2º Natalia Legey  7h 45’ 01”

3º David Carrasco  5h 25’ 55”

Consulta de tots els resultats: http://matxicots.livetrail.run

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies