La 10a Rialp Matxicots, a velocitat de creuer 

Matxicots > blog > La 10a Rialp Matxicots, a velocitat de creuer 

La 10a Rialp Matxicots, a velocitat de creuer 

12 de juliol de 2019 | MatxicotsAdmin | blog

La 10a Rialp Matxicots, a velocitat de creuer

A poc més de tres mesos per al 10è aniversari, la prova supera els registres d’inscrits de la passada edició. D’entre les novetats de la #10aMatxicots, hi ha canvis en els recorreguts i més activitats paral·leles.

Hi ha ganes de Rialp Matxicots. Aquest seria el resum més gràfic i concís en vistes de celebrar la desena edició de la prova de muntanya el 14 i 15 de setembre. El Pallars Sobirà té en marxa el compte enrere i, pel que demostren les inscripcions ara com ara, també molts corredors de tot el territori que no hi volen faltar.  

El mes de juny, a preu reduït

Respecte l’edició anterior, totes les distàncies compten amb més inscrits en aquests moments de l’any, amb menció especial per a dues d’aquestes: la versió més pura i exigent de la Matxicots, l’Extrem, que està de tornada i concentra molts adeptes; i la Marató, que triplica el nombre de corredors ja inscrits.

L’organització preveu, a més, un increment significatiu d’inscrits a l’estiu, començant per aquest mes de juny, en què tots aquells que vulguin un dorsal el poden obtenir a preu reduït.

Com sempre, la idea de l’organització i de tots els actors implicats és oferir una experiència de 10 als corredors, mai més ben dit. I per a això, més enllà dels canvis en les distàncies, també es presenten altres novetats. Per exemple, hi haurà més activitats d’animació durant el cap de setmana, amb un concert inclòs dissabte nit a la zona de la cursa.

Una #10aMatxicots que no es voldran perdre, per cert, alguns dels corredors que s’han coronat a la prova reina al llarg d’aquesta dècada i que tindrem a la línia de sortida el pròxim 14 de setembre.

Quatre distàncies amb personalitat

Cada una de les distàncies de la Rialp Matxicots té la seva essència, els seus racons amagats, els seus encants. Si t’assalten els dubtes i encara no t’has decidit, fem una repassada al menú:

Extrem: La Matxicots més autèntica torna amb aquesta cursa de 84 km i 6.800 metres de desnivell positiu. Amb sortida a la mitjanit i ascensos que treuen l’aire com el de Pic de l’Orri, Montsent de Pallars i Picardes, entre altres. Vols perdre la noció del temps a la muntanya en un repte físic i mental com no n’hi ha?

Marató: La segona de les proves recull, amb menor distància, l’esperit de l’Extrem. 48 km i 4.200 m+ amb tres cims de més de 2.800 metres i el gran repte de saber gestionar les forces per no defallir abans d’hora. Ara bé, les estampes de què gaudiran els corredors en els punts més aeris del traçat bé mereixen l’esforç.

Mitja: Cada any un pèl més completa, i també un pèl més exigent, que no t’enganyin els seus 24 km i 1.600 m+. Una prova ràpida però prou dura com per sortir amb certa contenció i anar de menys a més. Se’t farà curta. O no.

Caminada: Una opció alternativa a la duresa de les altres distàncies que cadascú podrà afrontar com desitgi. Són 11 km i 700 m+ d’aventura per camins, pistes i corriols de la Vall d’Àssua amb temps suficient per gaudir-la amb tranquil·litat, gaudint del paisatge i fent les aturades que convingui.

Sigui en una o en una altra, el Pallars Sobirà ja espera amb impaciència els corredors per arrencar la festa. La Rialp Matxicots està d’aniversari i la farem grossa!

Tota la informació i inscripcions a https://www.turisrialp.cat/matxicots/.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies