menu

El projecte

Rialp, terra de pagesos, oficis i menestrals és una proposta de turisme cultural i dinamització local que vol fer visibles els principals atractius de Rialp i els pobles del municipi. A més de comptar amb un paisatge excepcional i variat; nombrosos senders (alguns d’ells poc coneguts, però que amaguen joies de la natura i de l’activitat humana); i una completa oferta de serveis, el municipi compta amb una característica que el fa especialment particular, concentra una important quantitat d’artesans i persones d’ofici disposades a mostrar-lo.

En la memòria de les persones grans, Rialp era un poble d’oficis: sabaters, sastres, basters, fideuers; terrissaires; modistes; ferrers; … n’hem trobat més de trenta! Als petits pobles, en canvi, tothom era pagès. D’aquella memòria en queden algunes coses; però el més excepcional és el que trobem en l’actualitat. Pagesos que han sabut mantenir viva l’activitat, i pobles renascuts on s’han iniciat noves activitats: artesania innovadora i tradicional; propostes gastronòmiques molt especials; recuperació d’antics oficis… Tots ells disposats a ensenyar-t’ho!

Hem confeccionat un seguit de rutes i propostes per a tots els gustos (caminades, excursions, itineraris en cotxe…) perquè coneguis el millor que pot oferir-te Rialp i els seus pobles i les  activitats que t’ofereixen.

/