Matxicots > General > RialpMatxicots es consolida com una de les millors curses de muntanya de Catalunya

4 d'agost de 2014 | MatxicotsAdmin | General

5a. RialpMatxicots

Aquest any la RialpMatxicots es consolida com una de les millors curses de muntanya de Catalunya.

RialpMatxicots EXTREM (82 KM), RialpMatxicots MARATÓ (42 KM), RialpMatxicots POPULAR (17 KM) 20 i 21 DE SETEMBRE AL PALLARS SOBIRÀ, PIRINEU DE LLEIDA PUNTUABLE PER A LA UTMB 2015

Després de quatre edicions i més de 2.000 corredors podem afirmar que aquesta edició la RialpMatxicots es consolida com una de les curses de muntanya millors de Catalunya.

El cap de setmana del 20 i 21 de setembre es celebrarà la 5a. Edició en l’ esplèndid entorn de la comarca del Pallars Sobirà, en el Pirineu de Lleida. Es disputaran tres curses durant tot el cap de setmana, la RialpMatxicots Extrem amb 82 km. i 5.800 m. de desnivell positiu, la RialpMatxicots Marató amb 42 km. i 3.200 m. de desnivell positiu i la RialpMatxicots Popular amb 17 km. i 1.200 m. de desnivell positiu. A menys d’un mes i mig per a la seva arrencada, ja hi ha inscrits prop de 300 participants.

En la passada edició, el vencedor en la RialpMatxicots Extrem va ser Carlos Gómez, del C. M. Desamparados, amb un temps d’11 hores, 47 minuts i 20 segons. El corredor va creuar la meta amb 30 minuts d’avantatge respecte a Esteban Monjo segon classificat. En la categoria femenina, s’imposaria Lola Brusau, del UEC Anoia que finalitzaria amb un temps de 13 hores, 41 minuts i 15 segons, la segona classificada va arribar a la meta 45 minuts després, Teresa forn.

Miguel Tadeu, del Salomon Team Portugal, es va imposar a Nelson Pimenta, compatriota seu, en la Rialp Matxicots Marató . Tadeo guanyaria amb un temps de 05 hores 04 minuts i 56 segons. En categoria femenina va vèncer Leire Fernández amb un temps de 05 hores 41 minuts i 28 segons, 15 minuts després va arribar Sofía García .

En la cursa més popular de la RialpMatxicots, la victòria se la va adjudicar Jaume Folguera, vencedor de la passada edició de la RialpMatxicots Extrem. El corredor del Spiridon-Coala’s Team creuaria la línia de meta amb un temps de 01 hores, 44 minuts i 51 segons. En categoria femenina es portaria la victòria Rosa Aitana, del Club d’Esquí de la Pobla de Segur, amb un temps de 2 hores, 23 minuts i 35 segons.

L’organització de la RialpMatxicots, en marxa ja fa mesos, repetirà aquest any, després de l’èxit de la passada edició, la retransmissió en directe a través del canal  www.excomcloud.tv amb diverses càmeres col·locades en diferents punts del recorregut.

Una de les novetats d’aquest any serà l’actuació en directe del grup pallarès Majony’s el dissabte dia 20 de setembre que farà gaudir a corredors, acompanyants, i tot aquell que s’apropi a Rialp durant el cap de setmana.

Programa

Divendres 19 de setembre de 2014

o   Recollida de dorsals RialpMatxicots Extrem, Marató i Popular de 18.00 a 21.00 h.

o   Brífing – Carpa a la Plaça de les escoles 20.00 h.

Dissabte 20 de setembre de 2014

o   Control de material RialpMatxicots Extrem, de les 4.45 a les 5.15 h.

o   Sortida de RialpMatxicots Extrem 5.30 h.

o   Control de material RialpMatxicots Marató, de 5.35 a les 6.00 h.

o   Sortida de RialpMatxicots Marató: 6.00 h.

o   Tancament de l’arribada RialpMatxicots Marató: 18.00 h.

o   Recollida de dorsals, RialpMatxicots Popular 16.00 h a 20.00 h.

Diumenge, 21 de setembre de 2014

o   Tancament de l’arribada RialpMatxicots Extrem a RIALP 3.30 h.

o   Sortida RialpMatxicots Popular a les 8.30 h.

o   Lliurament d’obsequis RialpMatxicots Extrem, Marató i Popular 13.00 h.

o   Dinar de comiat 14.00 h.

Aquest programa és provisional i pot ser modificat en qualsevol moment per l’organització de la cursa.